Kartonske kutije velikih dimenzija – OKTABINI

Kartonske kutije velikih dimenzija se izrađuju posebnih materijala uz pomoć posebnih tehnologija.

Kutije velikih formata zahtevaju da budu izrađene od posebnih materijala koji su čvršći i čine kutiju kompaktnom. Tehnologija izrade je zahtevnija jer se radi o velikim formatima kutija tako da i same mašine moraju biti velikog  formata.

Veliki format kutija je pogodan za pakovanje  proizvoda proizvodi koji nemaju mogućnost samosloživosti kao na primer  granulat, čips, flekice, kese , folije u listovima itd.

Kutije sa odvojenim poklopcima su jednostavnije za ispunjavanje i ne moraju da se lepe lepljivom trakom.

Materijal od kojeg se izrađuju je najčešće BC val obostani kraft i ojačani fluting, fluting je neophodno da bude jači jer se tako obezbeđuje nosivost i stabilnost stabilnost kutije.

Najpopularniji model kutija velikog formata su oktabini i kutije za europalete.

Oktabini su kutije za zahtevane primene izrađene od specijalnog kartona tako da ima veliku nosivost. Izrađuju se u dimenzijama tako da im je dno 1140×1140. U slučaju lakših tereta moguće ih je slagati jedne na druge.

Kutije za europalete  se rade od istog kartona kao oktabini i nosivost im je takođe velika. Izrađuju se najčešće u dimenzijama 1200x800x850.

Oktabini i kutije za europalete mogu da se štampaju tako da dobiju personalizovan izgled prema želji kupca ili pak da se samo odštampaju piktogrami kao obaveštenja o sadržaju.

Europroduct u svom prodajnom asortimanu standardno proizvodi  ovaj tip kutije u raznim oblicima i dimenzijama. U mogućnosti smo da ova kreativna rešenja modifikujemo prema željama kupca.